Wie is de Koning

Omschrijving

Omschrijving

Een race om de kroon, zo kun je dit spel het beste typeren. Met "soldaten" die je kunt inzetten om het de tegenstander moeilijker te maken. Uiteraard is dit spel erg leuk om tijdens Koningsdag te spelen!

Probeer als eerste bij de kroon te komen. De persoon die dat lukt is de Koning. Iedereen plaatst zijn twee pionnen onderaan in zijn startvak. In de 10 overige gekleurde, niet paarse vlakken, dient een soldaat (schijf) neergezet te worden. De soldaten verhinderen de spelers om snel bij de vak van het kroontje te komen. Het spel wordt met 1 dobbelsteen gespeeld.

Wie het hoogste gooit met 1 dobbelsteen, begint. Een pion mag in alle richtingen verplaatst worden echter je mag niet verder als er een soldaat (schijf)staat. Kom je precies op een soldaat dan mag je de soldaat (schijf) wegnemen en verplaatsen ergens naar een plek om je tegenstanders het moeilijker te maken. De soldaten mogen nooit lager geplaatst worden dan er soldaten stonden bij het begin van het spel ! Eerst moet je de soldaat (schijf ) die op je eigen kleur staat weghalen voordat je andere soldaten (schijven) mag weghalen. Wordt er een pion geslagen dan moet deze pion terug naar het startvak. Op het moment dat een speler met zijn pion op de positie van de kroon komt is het spel uit en is deze persoon de Koning.

Deze prijs is inclusief

  • Spelzeil
  • Pionnen
  • Dobbelsteen
  • Spelregels

Transportkosten en borg worden in het winkelmandje berekend!

Extra Productopties

1 dag 40,00

Je eigen themakist samenstellen kan hier! Bestel Mijn Themakist en voeg daar uit de Speel-o-theek jouw keuze spelen aan toe!